Wednesday, December 31, 2014

WooHoo! 2015!

Hi, there :)

It's the last day of 2014, and I'm staying at home. We decided to not go anywhere since the weather
is really frightening. Deep condolences for the victims of Air Asia QZ 8501 along with the family
left behind. God always with you guys :'( Also, still pray for MH 370, Adam Air, and others
airplane's crashes that sooner or later someone find the bright spot of the tragedies.

To review this year, I'm not going to share it with you. Since it's a very confidential stuffs, at least
for me. But, I thank God for the ups and downs in 2014. Thanks for every graces that You already
gave to me and of course my families and relatives. Thanks for the lessons You taught me. Thanks
for the several heartbreaks (this one is so unnecessary) that really opened my mind. And another
thanks that I couldn't remember one by one but I know you knew.

I don't know what picture should I post here? HAHAHA. Ehm, okay I'm gonna post my 2014
Instagram post rite? Hope that you don't mind.

For every loyal followers and readers, I thank you SO MUCH! May 2015 we could post as much
as we can! God bless us always :)




xoxo,
Janice

Sunday, November 30, 2014

Sekilas tentang Pasar Seni ITB 2014

Hai :) Kembali lagi bersama saya.

Kali ini, post tentang Pasar Seni ITB 2014, maaf ya bagi pembaca yang mungkin berasal dari luar
Indonesia (yakin banget?) kalian harus men-translate page ini. Dikarenakan, bahasa Inggris jauh dari
sempurna, jadi, lebih baik ditulis dalam bahasa ibu saya sendiri. Bahasa Indonesia.





Pasar Seni ITB dimulai dan hanya 1 hari pada tanggal 23 November 2014. Saya berpikir, dengan dekor
yang begitu sukses, meriah, bagus, detail dan tidak dikerjakan dalam semalam itu, bisa-bisanya
hanya diadakan dalam 1 hari? Ketika saya membahas ini kepada partner jurnalis saya, dia hanya
berkata : "Lagipula, kemungkinan besar, kalau 2 hari, hari ke 2 gak bakalan sepenuh ini." Dan saya
hanya mengangguk mengiyakan. Ya, saya ditugaskan kesana sebagai jurnalis dari majalah Seni &
Desain, Masterpiece-Universitas Multimedia Nusantara.




Begitu tiba, disambut dengan 3/4 pilar yang dihasilkan dari balok-balok kayu garapan Gebrang Wudi.
Kemudian, pameran-pameran kecil di luarnya, yang saya tangkap ada gambar bapak Jokowi yang
menarik perhatian. Masuk ke dalamnya, ada begitu banyak sekali karya-karya yang dipajang, dalam
berbagai warna dan bentuk. Salah satunya yang paling mengesankan saya adalah instalasi T-Rex
yang dibuat dari seng berkarat yang menjulang setinggi kuranglebih 5 meter dan ADA YANG
MEMBELINYA!




Sekitar kurang lebih 5 galeri, 12 wahana permainan, 373 stand pop up store, 9 performance, dan lebih
dari 50 seniman. Pasar Seni ITB 2014 sendiri membuat aplikasi khusus yang dapat didownload bagi
para pengguna Android dan iOS yaitu MATA-MATA di dalamnya ada Augmented Reality juga.
Sungguh mengesankan! Bapak Ridwan Kamil juga turut hadir dalam Pasar Seni ITB 2014 kali ini.

Acara dibuka dengan tarian kontemporer tentang "Aku, Kita, Semesta" sebagai TEMA BESAR
dalam Pasar Seni ITB 2014 kali ini. Melihat ke-individualitasan manusia dalam mengorek hasil kerja
keras alam tanpa mau balas mengurusnya.






Semakin siang semakin ramai pengunjung dan semakin sulit jalan. Sungguh ramai Pasar Seni ITB,
Karena saya baru tahu bahwa acara ini diadakan tiap 4 tahun sekali. Betapa berharganya untuk di-
lewatkan bukan? Siapapun, dari kalangan manapun, boleh masuk dan melihat-lihat luasnya kampus
ternama di Indonesia ini dalam balutan karya-karya kontemporer dan modern.









Jadi, apakah gebrakan baru dalam seni di Pasar Seni ITB 2018? Hanya Tuhan yang tahu :')

*PS: maaf jika post ini berantakan. Karena kan, bukan untuk formalitas, jadi ya saya tulis begini.
dan fotonya kurang memuaskan, karena ramai, dan sempat hujan, dan saya harus pulang cepat,
saya jadi kurang tertarik untuk kembali berdesakkan dengan manusia-manusia lain. #jurnalismacamapa.


Terimakasih Tuhan dan Masterpiece Magz atas kesempatan yang diberikan untuk mengunjungi ITB dalam 20 tahun
hidup saya :) HAHAHAH.


Ini team kami-Masterpiece Magz



xoxo,
Janice

Saturday, November 1, 2014

[EVENT REPORT] TYPOTOPIA

Hello, there! Gonna spread some news from Typotopia the Indonesia-Korea Bonding Project :)
Since my English isn't that great, I'm gonna report in Bahasa. Pardon me!





           Sebagai bagian dari Festival Korea-Indonesia pada bulan Oktober 2014 Center for Art and Community Management Surya University dengan bangga mempersembahkan TYPOTOPIA, Pameran Seni Instalasi & Media Korea-Indonesia ke-2 ini di Mal Lotte Shopping Avenue dari tanggal 8 Oktober 2014-31 Oktober 2014 yang sebelumnya diadakan di Galeri Nasional atau Galeri Salihara di Jakarta. Acara ini  diselenggarakan atas kerjasama antara Kedutaan Besar Republik Korea dan Galeri Nasional Indonesia yang menampilkan karya 13 seniman dari Korea dan Indonesia dengan curator dari Arcolabs-Surya University. Tujuannya ialah untuk menunjukkan pembangunan bersama budaya Indonesia dan Korea melalui pertukaran dan perayaan kedua budaya dalam ranah publik. “Diadain di Mal itu karena tujuan seni rupa di Indonesia sekarang adalah untuk mengenalkan kepada masyarakat luas juga, gak hanya kepada kalangan penikmat seni saja yang biasanya dateng kalo diadain di Galeri Nasional.” Begitu kata Ima, selaku volunteer dari komunitas Serrum-UNJ, yang bertugas di event Typotopia ini. Pengunjung juga terlihat antusias selama kurang lebih 3 minggu ini, karena menariknya berbagai macam media interaktif yang dapat langsung dicoba oleh para pengunjung, TYPOTOPIA juga menyelenggarakan acara workshop dan tur pameran dengan 13 seniman dan curator dari Arcolabs Surya University yaitu Bapak Aditya Pratomo dan Mrs. Jeong Ok Jeon sambil membicarakan konsep dari acara ini dan konsep karya yang telah dipamerkan. Antusiasme pengunjung terlihat ketika mereka mulai tertarik untuk berinteraksi dengan media interaktif yang ada. “Banyak banget, dan terlihat antusias. Ada orang tua juga, anak-anak, remaja. Semuanya kelihatan senang. Ada yang foto-foto atau main-main sama pamerannya.”

Alpha Bit by Kim Yong Kwan-2014

            Pameran ini cukup ramai karena diletakkan persis setelah pintu masuk Selatan dari Mal Lotte Shopping Avenue ini. Sehingga setiap pengunjung yang masuk, akan langsung melihat pameran ini sebelum mereka pergi ke tempat tujuan mereka. Menariknya, karena pameran ini ada berbagai macam seni instalasi yang dapat langsung berinteraksi dengan pengunjung, maka, pengunjung tertarik untuk mencobanya. Tujuannya adalah, supaya pengunjung juga bisa berinteraksi langsung dengan seni yang selama ini sangat ‘tertutup’ bagi mereka yang bukan penikmat seni. “Supaya lebih variatif dan ada penjelasan sedikit kali ya di tiap karyanya. Karena kan ini diselenggarakan di public yang gak gitu ngerti seni, jadi ya mungkin harapannya di pameran selanjutnya, ada introduction aja sedikit.” Ujar Gladys, mahasiswa Lasalle College Indonesia yang mengunjungi pameran ini.

Menata Kata Kota- Ramadhani Kurniawan 2013


S+G-Yasser Rizky 2014

Pameran ini bertemakan Tipografi + SeniTipografi + Teknologi, Tipografi + Permainan.

Pameran Seni Instalasi Media Korea-Indonesia ke-2
TYPOTOPIA
8 – 31 Oktober 2014
10:00 – 22:00 WIB
Lotte Shopping Avenue
West Entrance Ground Floor
Kurator: ARCOLABS
Seniman: Adityo Pratomo, Ahn Sang-soo (안상수), Bujangan Urban, Choi Seung Joon (최승준), Heo Chang Bong (허창봉), Kim Yong Kwan (김용관), Narpati Awangga a.k.a Oomleo, Ramadhani Kurniawan, Song Joo Myoung (송주명), Syaiful Aulia Garibaldi, Tangsel Creative Foundation, Terra Bajraghosa, Yasser Rizky.

Sumber lain-lain :



xoxo,
Janice-MPC (UMN) Journalist

Wednesday, October 29, 2014

Me Becoming Journalist?

Hello!

I have good news for y! So, well this is already late I guess. I'm now introducing you to my newest
cool job of the year!

A journalist, everyone!

Okay, I'm gonna make it all clear. Since I really want to work at a magazine production house, I submitted
my application to the Art & Design Magazine team at my campus. I submitted as a photographer,
then, the editor in chief told me to done the journalist part in the assessment. Why not?
The final result is out, and I'm on the journalist team, everybody! How cool was that? Alright then,
speaking up to stranger or asking some questions isn't really me. But, why don't we give it a try?
It's cool, you can report and attend some cool design's event! Oh yes, I really love my job now :)
Thank God, you know me too well :)

I'm gonna start this with Typotopia Event at Lotte Shopping Avenue, the next Friday. So excited!
Wish me tons of lucks, buddy!

Maybe, this will become my official news blog!



xoxo,
Janice

Wednesday, August 6, 2014

MOVED!!

I'm moved to HERE everyone :) Please do a visit and follow!
Yes, still I write post there, just like here. But yeah, more reblog photos!
The blog challenge still continue there, under the tag #Janice'sAugustBlogChallenge
Feel free to follow! THANKS :)

*well, I'm not taking down this blog. Maybe will update something here one day. It's too precious.


fromtumblr.com/googlesearch


xoxo,
Janice

Tuesday, July 15, 2014

Monday, July 14, 2014

[tripjournal] BALI DAY 3

Hi, there! So, this is my second last day in Bali.. I miss it already!
Bali has a good atmosphere to cheer everyone up. I don't know. I love the crowds, I love the way Bali
brings good memories, it's scenery, and all of it's undiscovered places. Don't you agree with me, huh?

Elephant Ride! It was terrific, this is my first time :) Don't you think I'm skinny here? ;)

Art Village! The details? You should see 'em with bare eyes! Oh, so speechless!
So, there's a ceremony going on the Seminyak Beach, today.
I lost my sandals for this shot. I didn't recognize the big wave behind ;p
Had dinner @Made's Warung-Seminyak, then strolled around. Seminyak had so many
cute stores!



.JAL.

Sunday, July 13, 2014

[tripjournal] BALI DAY 2

Hello!


Oh! I thought it was a long long day. But, we just visited 4 places so far this day? Okay, maybe it's because

we spent time mostly at road. We started to move from our villa at 9 in the morning.

Went to Bali Pulina Luwak Center :) 






1. We visited Batik House-Ubud :) Of course the 'batikers' are sooooo good at it! Sorry, I forgot it's name


2. Then headed to Bebek Tepi Sawah-Ubud for lunch, everyone! The portion? DON'T ASK ME! It was HUGE!



3. Then, strolled around Jimbaran, played with waves and waited for the sunset and the good seafood of course!


.JAL.

Friday, July 11, 2014

[tripjournal] BALI DAY 1

Hello there :)

So, this is my Day 1 Bali Trip Journal. Okay, maybe this is not a proper journal, but let me introduce
you to some great destination in Bali that you would like to go someday!
It's a nice trip because I could meet my siblings from San Fransisco, yes. And made some new friends.
They're English was so damn good. And I was like, okay mine is so faaaaaar from good! Embarrassed.
But, everything needs practice and hearing, rite? So, I don't mind. SPEAK SPEAK SPEAK! HAHA

We're pretty tired today, so we decided to not visited a place far from our villa. Oh! I didn't took
the Warung Eropa-Crispy Duck,Seminyak. We used to have a lunch there.


this is my sis and I :D  we took GA flight.

And having a rest at Kamar-Kamar Seminyak Bali. It was tranquil!

Then, having a dinner at Luna Negra you can check it through my Instagram @janangelical. This is a sneak peek
from an unique store at Beachwalk Mall.

Same caption with picture above.


.JAL.

Tuesday, April 15, 2014

Cityscape Hunting

Hi guys!

It's free time already! I have no test tommorow, yeay! Should be sleeping now, but, I can postpone it
remember I have so much time to do that! So, I don't remember when I started to adore cityscape
photos. Maybe from Tumblr or Instagram? There's too much inspiring cityscape photographer these days.
Thanks for your amazing photos guys, I wish I could be like them or meet them and collaborate with them
one day. (Hell yeah, it's such a way to high dream isn't it? But, they once said put your dreams up to the sky)
Here are some of them -->
Vdubl on Insta ; Sasha Davidov on Insta ; WP on web ; Jong Sun Park on Insta
and other great photographers! If you one of cityscape lover, they're so worth to follow!

I prepared something for you guys. They definitely can't be compare to theirs, I still learn about it and
happy to share it with you! I'll plan another trip to shot more! Please wait for it :)
THANKYOU!













.JAL.

Pageviews

Janice Angelica Liando. Powered by Blogger.